Blog

Samla på dig saker

Att flytta hemifrån kan medföra en del större utgifter. Du behöver ju möblera ditt hem och den uråldriga traditionen med brudkista är utdöende. En bra idé är att lägga undan lite pengar undan för undan. En flytt kostar alltid mer än du tror och ska det då flyttas för första gången är det massor av prylar som behövs med en gång. Givetvis beror det på vad för boende du ska flytta till. En studentlägenhet är mer sparsamt möblerad än en lägenhet du har tänkt dig att bo i mer permanent och under längre tid.

Bra att ha innan flytten

Äta bör man annars dör man. Låter bekant va? Skaffa något att äta på. Du behöver tallrikar, glas, muggar och bestick. Smörkniv, osthyvel, ett knivset, skärbräda, durkslag till makaronerna, kastruller och en stekpanna. Det är inte hållbart att leva på enportionsfärdigrätter.

Toalettpapper, toaborste, skurhink, mopp och rengöringsmedel, diskmedel, disktrasor och en diskborste är bra att ha från dagen du hämtar nycklarna till lägenheten.

Säng tar du kanske med dig hemifrån men det kan vara bra att ha ett köksbord och en eller ett par stolar. Sängkläder kan du med fördel skaffa ett tag i förväg, iallafall påslakan och örngott. Underlakan skaffar du när du vet vilken bredd på sängen du kommer att ha och din mamma kommer säkert ge dig mängder av gardiner och söta dukar vare sig du vill eller inte. Mammor är ofta sådana.

Skriv en lista

Generellt gäller det att ju mer du kan skaffa innan flytten desto bättre för ekonomin i samband med flytten. Tänk igenom vad du behöver och vad du vill ha, skriv en lista och bocka av det du skaffat dig så du vet vad du har och inte har. Har du möjlighet att förvara saker i föräldrahemmet under en tid så kan hushållsapparater vara av intresse att samla på dig. Stavmixer, kaffebryggare, vattenkokare, kaffefilter, blender, köksassistent och kanske till och med en bakmaskin? Tycker du om att laga mat så är kryddor, vispar, slevar och liknande bra att ha.

Lampor ska inte glömmas bort. Att sitta i din nya lägenhet, första kvällen du ska sova där och inte ha lampor utan vara utlämnad till endast en glödlampa i taket är inte kul alls. Du kan behöva några mindre lampor att ställa i exempelvis fönstren. Ett tips är att vänta med taklampa tills du vet exakt vad för kontakter det sitter i lägenheten. Det är tråkigt om det blir fel.

Handdukar och badlakan är guld värt att ha från början också så glöm inte det heller.

fusion