Blog

Vett och etikett med respekt

Student, födelsedag, konfirmation, ny bältesgrad i karate – alla är bra anledningar att fira. Det ger också tillfälle att lära ut vett och etikett på ett förutsättningslöst och fint sätt. Beröm dina barns bedrifter ordentligt och ärligt, men gör det samtidigt klart att det är milstolpar. Det är början på resan, inte slutet!

Om du har upplevt lyckan av att se ditt barn ta studenten, få ett jobb eller något annat som är värt att fira – då är det ett perfekt tillfälle att arrangera fest. Hos Partykungen hittar du relevanta och prisvärda produkter som gör alla typer av fester mer personliga och minnesvärda. Slå på stort för firandet i stunden med produkter från Partykungen, och kom ihåg att påminna om ödmjukhet och hårt arbete!

Förklara konceptet respekt för barnen tidigt

Vett och etikett är inte nödvändigtvis kopplat till respekt, även om det finns en korrelation. Det finns massor av regler för hur du ska bete dig, till exempel i situationer med kungar och drottningar. Det kan så klart vara bra att lära sig, men respekt för lärare, föräldrar eller mentorer är någonting annat. Och det är ömsesidigt om det ska fungera.

Ge och ta respekt

Att ge respekt är något som alla föräldrar bör lära sina barn. Det är också viktigt att lära ut när man bör ha rätt att få respekt tillbaka. Vi har alla varit med om pinsamma situationer, om det så är på grund av nya erfarenheter där vi inte vet hur vi ska agera, hur vi ska samtala med någon vi “gillar” eller lärare som ger starkt beröm inför klassen. Ge och ta är nyckeln. Fira väl när saker gå bra, lär ut ödmjukhet och respekt för ovana situationer.

fusion