Blog

Öka självförtroendet med förbättrad munhälsa

Det är få personer som inte bländas av ett vackert och fint leende, men dessvärre är det inte alla som har turen att födas med naturligt vita tänder. Både ärftlighet, livsstil och kostvanor påverkar hur våra tänder ser ut och vilken munhälsa vi har.

Är du noga med att borsta dina tänder, använda tandtråd och gå till tandläkaren med jämna mellanrum? Då gör du ändå det yttersta för att få en god munhälsa och hålla tandkött och tänder fräscha och fina. Just mellanrumsrengöringen är extra viktig för att du ska minska risken för karies mellan tänder och förhindra att du får problem med dålig andedräkt. Om du använder dig av soft-picks från https://www.sunstargum.com/se-sv/ kan du bli av med hela 50 % mer bakterier och smuts som fastnat och påverkar både andedräkt såväl som din allmänna munhälsa.

Vad ger dålig munhälsa och gula tänder?

Det finns flera saker som kan ligga bakom gula tänder, t.ex. ärftlighet. Om du använder dig av snus och cigaretter, äter mycket färgad mat eller dricker mycket läsk kan dina tänder också få problem med missfärgningar. Ett bra sätt att förbättra munhälsan och tändernas utseende är således att sluta med nikotinprodukter, välja högkvalitativa och professionella tandkrämer och tandborstar och välja bort mat som kan missfärga, t.ex. te och kaffe.

Hur kan munhälsan påverka självförtroendet?

Ditt självförtroende påverkas på flera sätt om du har dålig munhälsa. Du kan t.ex. känna dig obekväm med att prata eller skratta när andra människor är närvarande, undvika att le på fotografier eller ständigt oroa dig för dålig andedräkt. Det är inte alltid man känner att andedräkten inte är den bästa, men människor i din omgivning känner av den betydligt mer. Om du vill öka ditt självförtroende kan produkter från https://www.sunstargum.com/se-sv/ i kombination med en bra tandkräm och en mer medveten kosthållning vara lösningen.

fusion