Blog

Bra rutiner från första början

Vem har inte klivit in i en polares lägenhet som ser ut som en kvarleva från efterkrigstiden i någon öststat? Eller där du inte ens vill dricka vatten från kranen om du är på besök? Mamma kommer inte att städa och plocka undan efter dig varje dag längre, det är du själv som ska klara detta nu.

Städschema

Att skriva ett städschema är en jättebra grej. Vill du inte ha en hel städ- och tvättdag kan du dela upp uppgifterna över veckans dagar. En dag tvätt, en dag toaletten, en dag dammsuga och moppa golven och så vidare. På det här schemat kan du även skriva in handla, vattna blommor, vika och lägga in tvätt (visst är det konstigt att tvätten inte viker sig själv?), torka av i köket lite extra och städa bokhylla och skrivbord. Damma lampor, ventilation, torka av dörrhandtag, dörrposter och speglar kan vara bra att göra ibland också. Riktigt viktigt är att skriva in GÅ UT MED SKRÄPET!!!

Har du ett schema blir det lättare att med en gång få en vettig rutin och du slipper bo ihop med ölburkar, pizzakartonger och tre månader gammal skäggstubb över handfatet.

fusion