Blog

Börja blogga om mat och dryck

Går du i tankarna om att starta en blogg om mat och dryck? Kul! Att skriva en blogg är en spännande resa och om du är duktig kan du till och med livnära dig på ditt bloggande. Det är dock en fördel att ha en nisch när du bloggar. Mat och dryck är ett brett område, men du kan specialisera dig på ett delområde. Här hittar du tips på vad du som mat- och dryckesbloggare kan skriva om.

Mat och dryck som passar ihop

Att mat och vin är en ljuvlig kombination råder det ingen tvekan om, men vilken mat passar egentligen bäst till vilket vin? Som bloggare kan du beställa Barolo och andra viner från Vinoteket och hitta de bästa maträtterna till respektive vin. Laga gärna goda rätter och dokumentera med en bra kamera. Bloggläsare vill ha vackra bilder såväl som engagerande och intressanta texter. Du kan även testa barolo från Vinoteket och recensera vinerna i din blogg. Vinoteket har massor med spännande viner. Varför inte beställa olika sorter och sedan göra en blindprovning som du skriver om i din blogg? Det kommer garanterat att vara uppskattat hos läsare som är intresserade av att lära sig mer om mat och dryck.

Vett och etikett på middagsbjudningar och fest

Vett och etikett är ett annat område som är starkt förknippat till mat och dryck. Vad gäller vid en större sittning? Är det oartigt att tacka nej till vin? När får man börja äta på bjudningen? Det finns ett oändligt antal frågor som du kan avhandla i din blogg.

Recept

Sist men inte minst kan du som bloggare och matinspiratör bjuda på många goda recept. Det finns många kända matbloggare som lyckats bygga stora företag med bloggen som bas. Om du får många trogna läsare kan du utveckla bloggen och eventuellt sälja dina egna matprodukter eller göra samarbeten med mat- och vinföretag. Det finns inga begränsningar för hur stor din blogg kan bli!

fusion