Blog

Övernattande gäster

Ska du ha nattgäster? Det finns faktiskt lite oskrivna regler för hur man är värd för övernattande gäster också. I många fall har gästerna med sig vissa elementära saker, men räkna inte med att alla vänner eller bekanta tänker på det.

Få gästen att känna sig välkommen

Din gäst har antagligen åkt en bra bit och kan vara trött när han eller hon kommer fram. Kommunikation är bra att ha. Ta reda på om vännen äter på vägen hem till dig eller om ni ska äta gemensamt. Se också till att vännen/vännerna har fått i sig mat innan de åker hem. Plocka fram täcken, kuddar och förbered sovplatserna och lägg fram en extra handduk på toaletten. Se också till att informera gästen om eventuella regler om dörrar, grindar, husdjur eller annat så fort som möjligt så inget tråkigt händer.

Städa och plocka undan

Städa lite hemma, för din egen skull. Gäster dömer faktiskt värden utifrån hur det ser ut hemma. En inredningssajt har gjort en undersökning om saker som gästerna stör sig på när de är på besök hos någon. Grälla färger, dålig lukt, fattig inredning, vissna växter, äcklig disk i diskhon och dåliga och intetsägande böcker i bokhyllan står på topplistan.

fusion