Blog

Husmorstips

Enkla tips har alla nytta av. Ta bort kalkavlagringar med ättika, använd citron eller lime för att få salladen att hålla sig fräsch längre i kylen, motverka dålig lukt på toaletten med ättika eller låt tesilarna stå över natten i en bytta vatten och en tablett maskindiskmedel.

När mamma inte längre sköter ruljangsen hemmavid är det lätt att saker blir åsidosatta, och efter ett tag ser saker och ting lite tråkiga ut. Toastädning är inte det roligaste, och har du otur kan det dessutom lukta avlopp ganska rejält i ett badrum i en hyreslägenhet. Lugn, det finns enkla knep mot detta. Titta gärna på husmorstips från Expressen för att få lite enkla tips i vardagen.

Städning

  • Ett kylskåp kan börja lukta konstigt men en halv citron i ett hörn gör susen och det doftar mycket fräschare. Se dock till att städa ur kylen, ta bort gamla matlådor och torka ur ordentligt först.
  • Istället för en mängd olika rengöringsmedel finns det två universalmedel som funkar till det mesta; salt och ättika. Ättika blandas en del ättika, två delar vatten och kan användas som kalkborttagningsmedel i badrummet eller i kaffebryggaren, på diskbänken eller när du putsar fönstren. Salt kan du skrubba med tillsammans med en halv citron för att få bort smuts och kalk, eller använda salt till att rengöra gjutjärnspannan.

Mat

  • Har du gjort en fin sallad till middagen? Pressa ett par limefrukter eller en citron över salladen och den håller sig fräschare och räcker i flera dagar i kylskåpet utan att se tråkig ut eller förlora sin krispighet. Sallad och lite citron gör sig dessutom väldigt bra ihop.
  • Har du gamla ägg eller är du osäker på om äggen är dåliga eller inte? För att undvika att knäcka ett dåligt ägg rakt ner i kaksmeten så knäck ett ägg i taget i en separat skål. Luktar det bra? Häll ner i smeten och fortsätt med nästa ägg.
  • Har du mjölk eller filmjölk som snart eller precis passerat bäst-före-datumet? Ingen fara, baka bröd på det istället. I de flesta recepten kan du byta ut vattnet mot mjölk och du tar tillvara på det du har köpt.

Bananflugor

Bananflugor kan vara ett gissel också. Fyll en skål eller en kopp med vinäger, blanda i en sked honung och ett par droppar diskmedel. Sätt skålen där det är flest flugor och de kommer att dra sig mot koppen. Diskmedlet gör att ytspänningen försvinner och de fångas upp i koppen. Byt ut innehållet efter behov.

fusion